Az antioxidáns tiszta méhpempő

Az antioxidánsok az anyagcsere és a baktériumok elleni védekezés során keletkező szabad gyököktől védik a szervezetet. Bizonyos körülmények között, például tartós légszennyezettség, ultraibolya sugárzás, betegségek, cigaretta hatására a szabad gyökök termelődése fokozódhat. A szabad gyökök károsító hatása sok betegségben kimutatható: nagy szerepet játszanak a sejtek öregedési folyamataiban, a koszorúér-elmeszesedés, a szívinfarktus, a rákos megbetegedések, bőrgyógyászati megbetegedések, több májbetegség kialakulásában. Érthető tehát az antioxidánsok fontos szerepe ezen betegségek megelőzésében, gyógyításában.

Méhpempő az antioxidáns

Az antioxidánsok felé manapság egyre nagyobb figyelem fordul és nem véletlenül. Érdekes áttekinteni azokat a vizsgálatokat, melyek a méhpempő antioxidáns hatásával foglalkoznak.

Ebben a kísérletben tudósok vizsgálták a méhpempő védőhatását antioxidánsként a kadmium, egy igen mérgező, génkárosító nehézfém ellen. Elhihetik, a nehézfémeknek mindannyian ki vagyunk téve.

A kadmium oxidatív károsodást okoz a különböző szövetekben azáltal, hogy károsan hat az antioxidáns védelmi rendszerre. Ez rákhoz és korai öregedéshez vezethet.

A tudósok megállapították, hogy a méhpempő jelentősen gátolta a mérgező anyag génkárosító hatásait és fokozta a védő enzim szintjét a májban és a vesében. Nagyon érdekes!

Talán azt gondolja, Ön valószínűleg az élete során sohasem lesz kitéve a kadmium veszélyes hatásainak, de gondoljon csak bele... Ez az anyag megtaláható a csapvízben ugyanúgy, mint a talaj révén számtalan növényben, főként a nem bio változatokban.

Mindannyian napi szinten ki vagyunk téve a nehézfémeknek, ezért fontos, hogy a hosszú és egészséges élet érdekében extra védelemről gondoskodjunk.

Az antioxidáns szint növeléséhez próbáljon meg naponta 3000-5000 mg méhpempőt fogyasztani. A kutatás eredményeit itt publikálták: Journal of Med Food, 2009. december, 12(6): 1286-92. oldal.

Méhpempő az oxidatív stressz ellen

A méhpempő véd

A kutatók patkányokat négy csoportra osztottak, hogy kiderítsék, a méhpempő képes-e védeni a hiderogén-peroxid ellen. Az egyik csoport nem kapott méhpempős kezelést, a másik csak hidrogén-peroxidot kapott, a harmadiknak adtak méhpempőt és a negyedik csoport kizárólag méhpempőt kapott. A kutatók több termékenységi mutatókat is vizsgáltak.

Számos érdekes felfedezést tettek a patkányok vizsgálata során. A herék súlya drámaian megnőtt a méhpempővel kezelt csoportoknál és a hidrogén-peroxid esetükben csak kevésbé fejtette ki hatását. A spermiumok koncentrációja annál a csoportnál volt legnagyobb, amely kizárólag méhpempőt kapott.

A glutáció koncentrációja fontos termékenységi mutató. A hirdorgén-peroxid csökkenti, míg a méhpempő, mely egy természetes anyag, jó hatással van a glutáció szintjére.

Jobb egészség Méhpempővel