A friss Méhpempő hatása a bélrendszerre

Méhpempőt bélbajok esetén

Számos orvos megfigyelte, hogy a méhpempő elősegíti a fekélyek gyógyulását. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a méhpempő gazdag forrása a pantoténsavnak, annak a vitaminnak, mely közismerten gyorsítja a gyógyulást. Ezért feltehetően a méhpempő kortizonszerű hatása a felelős. Függetlenül attól, hogy mi okozza, tény, hogy a méhpempő segíti a gyógyulást gyomor- és bélrendszeri fekélyek esetén. Gyógyszerekkel együtt alkalmazva is biztonságos.

A belek is jól reagálnak a méhpempőre, mivel táplálja a bél- és vastagbélsejteket, újjáépíti, regenerálja őket. A stressz az egyik kiváltó oka a vastagbélgyulladásnak. Ez közvetlen összefüggésben áll a mellékvese alulműködésével. A méhpempő közvetlen hatására a mellékvesék működése fokozódik. A méhpempő rendszeres fogyasztása fokozza a stressztűrő képességet, ezáltal csökkenti a stressz okozta vastagbélgyulladás kialakulásának esélyét.

A mellékvesék működésének fokozásával a méhpempő segít az allergiás reakciók enyhítésében, melyek az egyik legfőbb kiváltó okai a vastagbélgyulladásnak. A méhpempőben található pantoténsav táplálja a bélfalat. Ez a vitamin szükséges a vastagbél izmainak erősítéséhez is. Az eredmény a görcsök és izomgörcsök csökkenése. A méhpempő tehát több mechanizmus egészséges működését is támogatja a vastagbélben.

A méhpempő előemésztett formában tartalmazza a tápanyagokat, ez azt jelenti, hogy nagyon könnyen emészthetők. A tápanyagok könnyen felszívódnak a nyirok- és véráramban. Így a méhpempő ideális táplálékkiegészítő a gyenge emésztőrendszer számára is. Ajánlott kis adagokban, a nyelv alá helyezve fogyasztani. A még könnyebb emészthetőség érdekében egy teáskanálnyi méhpempőt keverjünk el egy csésze forróvízben és teaként kortyoljuk el.

Méhpempő bélrendszer

A Méhpempő enyhén csípős, savas, keserű ízű táplálékkiegészítő, fontos megemlíteni, hogy nem édes. Az íze függ az éppen betakarított virágfajtájától, vagy a földrajzi helytől is, ahol gyűjtik a méhek a mézet. Nem mondthatjuk, hogy finom az íze, de elutasítást, vagy útálatot sem vált ki a fogyasztása.

Néhány nap után, megszokjuk és az íze már nem zavarja a beteget. Lehet, hogy hihetetlen, de attól függetlenül, hogy nem finom, néhány nap fogyasztás után, már kívánjuk. Ez annak tulajdonítható, hogy a szervezet érzi a méhpempő jó hatását és azért kívánja.

A méhpempő Ph értéke közel 4, tehát magas, azért akik gyomoproblémákkal szenvednek nem mindég tudják fogyasztani. Tanácsos a méhpempőt mézzel keverni. A méz kiváló természetes tartósító szer, mely semlegesíti a méhpempő savas hatását. 470 gr jó minőségű tiszta mézet, 30 gr méhpempővel keverjünk össze és ezt fogyasszuk minden reggel éhgyomorra.

A méhpempő fogyasztása segít a szervezetünknek az olyan kedvezőtlen körülményekhez való alkalmazkodásban, melyek egyébként egyensúlyának felborítását eredményeznék, például a stressz, lelki trauma esetében. Tehát hozzájárul a szervezet egyensúlyának fenntartásához, a kívülről érkező támadásokkal szembeni ellenálló képesség fenntartásához. Ez a tulajdonsága hasznos segítség lehet minden betegség esetén, lábadozáskor és kimerítő sportoláskor.

Jobb egészség Méhpempővel