A méhpempő szerepe csecsemőknél, gyermekeknél

A méhpempő egyike azon kevés táplálék-kiegészítőknek, melyek biztonságosak a csecsemők számára. Olyan intenzív mértékben tápláló, hogy az eredmények azonnal tapasztalhatók. A méhpempő támasza a csecsemőknek alultápláltáság, fejlődési problémák, immungyengeség és rossz étvágy esetén. Egészséges kisbabáknak is javasolt, hiszen az ő szervezetüket még erősebbé teszi.

Méhpempő bent

A méhpempő életmentő fontosságú a gyermekgyógyászatban. Óriási segítség lehet a gyermekgyógyászati osztályokon, különösen a neonatológián. Minden koraszülöttnek adni kellene belőle. Preventív szerepet is van, hiszen megelőzhetjük vele a születés utáni fertőzéseket. Ráadásul megszüntethető vele az újszülötteknél a sárgaság, a koszmó és a hasfájás. Mivel teljesen ártalmatlan anyagról van szó, csak pozitív eredményeket érhetünk el vele.

A méhpempő támogatja a fejlődést és erősíti az immunrendszert. Ahogy Irene Stein írta a Royal Jelly, Guide to Nature’s Richest Helath Food című könyvében, a méhpempő a csecsemőknél és a koraszülötteknél is hatékony ellenszere az alultáplálságnak. A firenzei egyetem orvosai 42 csecsemőt tápláltak méhpempővel és meghökkentő eredményeket tapasztaltak. Az összes csecsemő súlya gyarapodott, erősödött az immunrendszerük és növekedett a vörösvérsejtjeik száma. Ezek olyan páratlan hatások, melyeket semmilyen gyógyszerrel nem lehet elérni.

Dr. Allen és B. Lust könyvükben, a The Royal Jelly Miracle-ben bemutatják, hogyan hatott a méhpempő az alultáplált csecsemőkre. Két héten belül mindegyik csecsemő meghízott és visszatért az étvágyuk.

Méhpempőt a kisgyerekeknek

A gyermekek ugyanúgy reagálnak a méhpempőre, mint a csecsemők. Olasz tudósok kimutatták, hogy a gyermekek rossz étvágy és gyengeség estén a méhpempő terápia hatására élénkebbek lettek, javult az étvágyuk és felgyorsult a növekedésük. A tinédzserek magassága és súlya is rohamos növekedésnek indult. Rossz étvágyú gyermekek és tinédzserek számára ez a legjobb szer.

Az étvágy hamar visszatér és megnő az egészséges ételek iránt.

Kisbabáknak méhpempőt

A Méhpempőt csecsemők megbete­gedéseinél is felhasználták. Rendellenes szülés miatt fejlődési zavarokban szen­vedő gyermekek, akiknek 8 napon át naponta 2-3-szor 0,1 gramm méhpempőt adagoltak 85%-uk érte el eredeti súlyát, a többi sem maradt el jelentősen.

Megállapítást nyert, hogy a készítmény a csecsemők és idősebb gyermekeknél a hipotrofia és a disztrofia, szervi visszamaradás, kezelésénél olyan esetekben is hatásos, amikor más gyógykezelési forma nem járt eredménnyel. Koraszülött csecsemőknél a méhpempő adagolását a szoptató anyáknál alkalmazzák, de súlyos fertőző formák esetében a kezelést kóroktani terápiakezeléssel együtt kell végezni.

Az emésztési zavarok a fehérjék, vitaminok és a víz anyagcseréjének változásait idézik elő, amely által csökken a gyermek szervezetének életereje és természetes védettsége (immunitás). A Méhpempő alkalmazása következtében a szervezet működése tevékenyebbé válik. De főleg a központi idegrendszerre, a vérképzésre és az anyagcserére gyakorol serkentő hatást. A méhpempő külsőleg alkalmazva elősegíti a bőr rugalmasságát, emeli finomságát és gátolja a repedezést.

Jobb egészség Méhpempővel