A II. típusú cukorbetegség komplementer kezelése Méhpempővel

A II. típusu cukorbetegség, a nem inzulindependens diabétesz. Ebben a cikkben rámutatunk a méhpempő-kúra jótékony hatásaira a nem inzulindependens cukorbetegségben szenvedők esetében.

A diabéteszt a cukrok feldolgozásának egyfajta problémája okozza, amely előidézi a cukor jelenlétét a vérben - hiperglicémia - és a vizeletben - glukozuria.

Cukorbetegség ellen tiszta méhpempő

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) így definiálja a diabéteszt: „Diabéteszes az olyan alany, akinek éhgyomorra mért vércukorszintje nagyobb vagy egyenlő 1,40g glükózzal egy liter vérben.” Az egészséges emberek vércukorszintje akkor normális, ha a glükóztartalom egy liter vérben állandóan 0,70g és 1,20g között van.

A máj szerepet játszik a glicémia szabályozásában, itt találkoznak az élelmiszerek megemésztéséből származó cukrok - amelyek a májkapu vénán át érkeznek - és a vér, amely elszállítja ezeket a szervezet sejtjeihez. Az inzulin hiányában, amely mintegy kulcsként működik, a glükóz nem tud behatolni a sejtekbe, és felgyülemlik a vérben, diabéteszt okozva.

A II. típusú cukorbetegséget gyakran nevezik „kövér diabétesznek”, mivel az obezitáshoz társul. Nem jóindulatú diabétesz, mert súlyos szövődményeket okozhat (retinopátia, nefropátia). A szívinfarktus és amputálás kockázata háromszor magasabb a „kövérek” sorában, mint a többi személyeknél.

Nem létezik „apró” diabéteszforma. A „kövércukorbeteg profilja: 50 év körüli, ülő életmódot folytat és túlsúlyos. Magas a koleszterinszintje és a vérnyomása. Artériái olyanok, akár egy 70 éves személy artériái, és a következő szövődmények fenyegetik:

  • szívinfarktus;
  • agyvérzés;
  • artritisz a lábakban - és a hozzátartozó szövődmények - üszkösödés, amputálás.
Tiszta méhpempő termelők

Amikor megjelennek az első tünetek, a cukorbetegség már besurrant és megtelepedett a szervezetben. Növekszik a szomjúság, a folyadékbevitel és gyakrabban kell vizelni. Bőrfertőzések a furunkulusok jelennek meg, a férfiaknál beköszönt az impotencia, a nemi szervek befertőződnek: viszketések a vulva területén, a férfiaknál pedig balanitis, fitymafertőzés.

Elmegyünk az orvoshoz kivizsgálásra, de már késő, a cukorbetegség megtelepedett. Ám mégsincs túl késő, mert a kövér diabétesz megfordítható. Igen, elég, ha megszabadulunk fölösleges testsúlyunktól!

A kövér cukorbeteg számára egyszerű a megoldás: diétás étrend, hipokalorikus - alacsony kalóriatartalmú - és hipoglucid a cukormentes táplálkozás, sportolással vagy legalább rendszeres testmozgással társítva - gyaloglás, szaladás, biciklizés, úszás, tornászás – ki mit szeret.

A II. típusú diabéteszeseknek felírt orális vércukorszint-csökkentő (antidiabetikus) gyógyszerek a szulfamidok és a biguanidok. Kiegészítőként elő kell írni bizonyos - ellenjavallat nélküli - tápszereket, mivel ebben a diabetészformában az étrendterápia csodákra képes, hosszabb kúrákban.

A méhpempő természetes, elsőrangú tápszer, képes szabályozni a glicémiát, egyben segíti a szervezetet abban, hogy túljusson ezen a fizikailag és szellemileg is nehezen elviselhető állapoton.

A fenti címben szándékosan emeltük ki a „komplementer” szót, mivel fontos tisztázni a dolgokat: semmi esetre sem jelentjük ki azt, hogy a méhpempő képes meggyógyítani a diabéteszt. Ellenben annyit állíthatunk, és erre több klinikai tanulmány rámutat, hogy a II. típusú nem inzulindependens cukorbetegség esetén a méhpempő adagolásának kettős jótékony hatása van: hozzájárul a vércukorszint szabályozásához és segíti a szervezetet az instabil diabéteszes állapot elviselésében.

Jobb egészség Méhpempővel