Depresszió ellen Méhpempő kúrával

Ebben a vizsgálatban a tudósok azt tűzték ki célul, hogy utánajárnak, a méhpempő képes-e elősegíteni az agysejtek regenerálódását és növekedését, melyeket egy nagyon erős, toxikus komponenssel a TMT-vel pusztítottak el patkányokban.

Tiszta méhpempő

Sikerrel alkalmazható a méhpempő az idegrendszeri problémák kezelésekor, a depresszió, a migrénes fejfájás, a stressz kiváló ellenszere. A tudósok egy korábbi vizsgálat során már kimutatták, hogy a méhpempő képes a neurogeneziszre, vagyis az agysejtek újranövesztésére egy kémcsőben.

A patkányokat kitették a TMT káros hatásának és szájon át méhpempőt adtak nekik. Érdeks módon az derült ki, hogy szájon át adva a méhpempő jelentősen megnövelte az agysejtek számát az agy bizonyos részein és ezzel párhuzamosan javította a kognitív funkciókat.

A kutatók ebből arra következtetnek, hogy a méhpempő eszköze lehet néhány idegrendszeri betegség kezelésének és megelőzésének, mint például a depresszió és a méhpempő bizonyítékokkal alátámasztva ígéretes lehet alternatív gyógymódként.

A teljes tanulmányt itt tették közzé: Evidence Based Complementary & Alternative Medicine, 2009. április. Ha amúgy nem jellemző rád a depresszív hangulat, az őszi-téli időszak akkor is könnyen előhozhatja belőlünk a búskomorságot.

A méhpempőt ilyenkor is bátran alkalmazhatjuk, mivel az orbáncfűhöz hasonló erővel bír, viszont nincsenek mellékhatásai. Segítségével elűzhetjük az álmatlanságot és az egyéb depresszív tüneteket. Napi 2-4 gramm méhpempővel tarts 30 napos kúrát, majd iktass be két hét szünetet.

Méhpempő

Alvászavar és depresszió esetén végezzünk egy 30 napos méhpempő kúrát szintén 2-4 gramm napi adaggal. Nagyon jó hatással van általában is a szervezetre. Az étvágy hamarosan visszatér és az alvási probléma megoldódik. A méhpempő kúra végére a tünetek enyhülnek, majd elmúlhatnak. Egy-két hét szünet után a kúra ismételhető.

Alultápláltaknak, legyengült szervezetűeknek (betegségből való kilábalásnál), vérszegényeknek és vitaminhiányban szenvedőknek a méhpempő a legtökéletesebb természetes segítség. A depresszió esetén ezek a tünetek is sokszor jellemzőek. A méhpempő jól bevált a menopausa, női-, férfi klimax tüneteinek enyhítésére, valamint a menstruációs problémák kezelésére, mely tünetek esetén is gyakori a depresszió.

A depressziót sikerrel alkalmazzák a szív-, vér-, valamint az érrendszeri panaszok kezelésének kiegészítőjeként. A pempő igen jó hatással van a gyomor és a bélrendszer működésére is. Egyre több vizsgálat bizonyítja a méhkaptár termékeinek fontosságát, hiszen egyre többször alkalmazzák sikeresen a propoliszt, valamint a méhpempőt a daganatos megbetegedések megelőzésére és a kialakult betegségek kezelésére.

Jobb egészség Méhpempővel