12 + 1 érdekes tény a méhpempőről

01. Csak kevés termelődik a kaptárban

Egy méhkaptárban évente csak pár 100 gramm méhpempő termelődik. Speciális technológiával ez a mennyiség évi pár kilógrammra növelhető. Ebből fakad az, hogy a méhpempő ára a többi természetes anyaghoz képest magasabb.

02. Királyok és Királynők eledele

A méhpempőt már az ókori fejedelmek és királyok is alkalmazták, de használatban volt a középkori Európa vezetőinek kastélyaiban is. Az angol királyi család feljegyzéseiben több évszázadra visszamenőleg találunk utalásokat a méhpempő fogyasztására.

03. A legjobb termékenység fokozó

Nagyon sok pár küszködik hazánkban azzal, hogy nem sikerül a megfogantatás. A méhpempő az ismert egyik legjobb termékenység fokozó természetes készítmény. Magyarországon az utóbbi 1-2 évtizedben, több ezer baba köszönheti világrajövetelét a méhpempőnek.

04. Méhpempő fogyasztás mézzel is

A méhpempőt fogyaszthatjuk kis mézzel elkeverve is. A méhpempő hatékonysága nem romlik ha mézzel fogyasztjuk. A méhpempővel párhuzamosan fogyasztható propolisz, virágpor és méhkenyér is.

05. Nem vált ki allergiás reakciót

A méhpempő csak nagyon ritka esetekben vált ki allergiás reakciót. A virágpor vagy méz allergiások többsége szedheti a méhpempőt. A méhpempő a méhek garatmirigy váladéka, tehát közvetlenül nem tartalmazza a növények virágporát.

06. Egyedüli Acetilkolin forrás

A méhpempő az ismert egyedüli természetes acetilkolin forrás. Ez az anyag a felelős többek között az idegek közötti kommunikációért.

07. Egyedüli Royalactin fehérje forrás

A máj regenerálódásában és az idegrendszerben játszik jelentős szerepet ez a fehérje, illetve javítja sejt osztódás hatékonyságát is. A jobb sejt-osztódás, az öregedést lassítja, illetve csökkenti a daganatok kialakulásának lehetőségét.

08. Gamma-Amino vajsav (GABA) forrás

Ez az anyag, az emberi szervezetben az idegrendszerben található meg. A gyerekeknél serkentőleg hat az agyra. A GABA hatására, hangulatjavító és depresszió ellenes hatású.

09. Az egyik legjobb B-vitamin forrás

A B-vitaminok alapjában véve, az idegrendszer működéséért felelősek, ugyanakkor az érrendszer és a szív működésénél is döntő szerepet játszanak. A méhpempőben bioaktív B-vitaminok találhatók, melyek lényegesen hatékonyabban szívódnak fel a szervezetben mint a mesterséges tablettákban található B-vitaminok.

10. A legtöbb Gyógyszer mellett is szedhető

A méhpempő alapvetően egy vitamin koncentrátum. A legtöbb gyógyszerrel nem lép kölcsönhatásba, ugyanakkor súlyosabb esetekben kérdezze meg kezelőorvosát a fogyasztás előtt. Ha sok fajta gyógyszert szed, először egy kisebb méhpempő adagot fogyasszon csak el és figyelje meg a jelentkező hatásokat.

11. Javít a hormonháztartás állapotán

A méhpempő ráveszi azt a belső elválasztású mirigyeket, annak a hormonnak a termelődésére, amelyből kevés van. Így segít az inzulin, a pajzsmirigy hormonok vagy éppen a mellékvese által termelt hormonok előállításában.

12. Naponta 1-3 gramm elegendő

A friss méhpempőből elegendő napi 1-3 grammot fogyasztani testsúlytól függően. Ez a mennyiség, hosszútávon és rendszeresen, kiváló hatásokat tud produkálni és szervezetünk számára előnyös hatásai érvényesülni fognak.

+1. 4-5 napig Hűtőn kívül is eláll

A méhpempő néhány napig minőségi romlás nélkül eláll hűtőn kívül is, hiszen a méhkaptárban is több napig kint van a gyakran 40-50 fokos melegben. 4-5 napon túl azonban hűtőben kell tárolni. Nem ajánlott a méhpempőt lefagyasztani.

Jobb egészség Méhpempővel