Tiszta méhpempő Idegrendszeri és mentális bajokra

Mint minden szerv, az agy, a gerincvelő és a perifériás idegek állapota is a táplálkozástól függ. Ebben a tekintetben a méhpempő igazi áldás. A legkülöbözőbb tápanyagokat biztosítja, melyek szükségesek az agy és az idegek helyes működéséhez. Német és francia kutatók megállapították, hogy a méhpempő megállítja az agy öregedését. A német Dr. H. W. Schmidt arra a következtetésre jutott, hogy a méhpempő képes visszafordítani a szenilitást. Néhány esetben a Parkinson-kór ellen is hatékonynak bizonyult, a remegést is enyhítette.

Idegrendszerre méhpempőt

A méhpempő ideális tápanyag a szélütés áldozatai számára is. Ennek oka, hogy olyan tápanyagokat biztosít, melyek gyógyítják az agyszövetet. Dr. R. Allen The Royal Jelly Miracle című könyvében arról ír, hogy az idősekre a méhpempő terápia nyugtatólag hat. Más szóval a méhpempő kiegyensúlyozza az idegrendszer működését.

A méhpempő javítja a szervezet cukortoleranciáját. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a gyenge cukoranyagcsere gyorsítja az öregedést, különösen az agysejtek esetében. Miután megvizsgálták szenilitásban szenvedő betegek agysejtjeit, arra jutottak, hogy a túl magas vércukorszint vezet a crosslinking nevű betegséghez. Az történik, hogy a cukor megzavarja az agy sejtek fehérjéit és gyakorlatilag összetapasztja őket. Ez végsősoron a sejtek pusztulását okozza. A túlzott cukorbevitel az egyik fő oka az öregedésnek a mentális egészség tekintetében.

A méhpempő használatával kapcsolatban, az ideggyógyászatban, elmegyógyászatban és az öregedés okait vizsgáló tudományban olyan eredményekkel találkozunk, amelyek igen meggyőzőek.

A vérkeringési zavarokban szenvedő betegeknél a méhpempő alkalmazása közben megállapították, hogy kedvezően befolyásolja az agy vérkeringését, főleg a verőerek az artériák kapilláris funkciós részlegén. Javítja a helyi vérellá­tást, amely nagyobb adagolásakor csökkenti az artériás vérnyomást. Az agy funkciós elégtelenségénél rövid időn belül, 10-14 nap alatt érezhető javulás állt be.

Legnagyobb fokú agyérelmeszesedésben szenvedő betegeknél, akiknél időnként hiányos agyivérellátás is előfordult 5-10 gramm méhpempő, egy hónapig tartó adagolása után, lényeges javuláshoz vezetett. Hasonló eredményeket értek el defektusos állapot képét nyújtó terjedelmes agyérelmeszesedésben szenvedő betegeknél is, akiknél a betegség előrehaladott­ságából kifolyólag kevés volt a remény, gyógyulási lehetőségre.

Méhpempő előállítása

A méhpempőt eredményesen hasz­nálták egyes öregedési tünetekkel szemben is. Jó hatású és megnyugtató szer nemcsak a lelki, de a testi kimerültségből származó betegségeknek is. Bartousek Méhpempővel általános táplálkozási zavarok és a testsúly csökkenésével járó gyenge testalkatú idegbetegeket kezelt. Méhpempőt olyan betegnél alkalmazott, akiknél neurotikus anorexiát, gyors testi fáradságot, a munkateljesítmény csökkent, sőt gyakran a szexuális neureszténia káros tüneteit állapította meg. A kezelés első napjaiban nagyobb adagokat alkalmazva, naponta 8-10 gramm, melyet később 4-5 grammra csökkentett. Észrevehető változás 3-4 hét múlva látszott. A betegek 80 %-ánál nagyon jó eredményt ért el.

A méhpempő emelt adagolásával különösen jelentős eredményeket értek el, érelmeszedésből eredő agybántalmak kezelésénél, amelyeket néhány hónapig tartó bénulás is kísért, továbbá olyan betegek kezelésénél, akiknél a bal agyhemiszféra (agyfélteke) beteges változásai után a beszélőképesség részleges és általános elvesztése állott be. A beszédzavarok hónapokig tartottak és egyéb gyógykezelés hatására nem reagáltak.

A méhpempő 6 hétig tartó adagolása után a szóbőség feltűnő módon megnagyobbodott. Telatin az elmebetegeknél jó eredményeket ért el az Imolei elmegyógyintézetben, 20-30 napon keresztül, reggelenként 5-10 gramm adagolásával, 7 elmebeteget gyógyított méhpempővel, akik az inzulin és az elektrosokk hatására nem reagáltak. Hat beteg állapota jelentősen javult, egy pedig teljesen meggyógyult. A méhpempő erősen serkentő hatású a szervezetre, amely általános javulásban, alvásban a szövetek fe­szültségében, a bőr rugalmasságában, izomerőben és súlyemelkedésben nyilvánul meg.

Jobb egészség Méhpempővel