Immunerősítés friss Méhpempővel

Nagy mennyiségű dokumentáció áll rendelkezésre a méhpempő immunerősítő hatásáról. A kutatások szerint a méhpempő általános frissítő hatású, ezáltal javítja az immunológiai paramétereket. Rendszeres fogyasztása fokozza a fehérvérsejtekeknek azt a képességét, hogy megtisztítsák a teste a méreganyagoktól, a baktériumoktól, még a rákos sejtektől is.

A méhpempő egyik hatása, hogy elpusztítja a baktériumokat. Ezáltal kettős hatásmechanizmusa van: egyrészt közvetlenül fertőtlenít, másrészt az immunrendszeren keresztül véd. 1978-ban kelet-európai orvosok egy érdekes kutatást végeztek, melynek során megállapították, hogy a méhpempő gátolja a herpesz-vírus szaporodását, mely genitális herpeszt és elváltozásokat okoz. 1998-ban brazil kutatók kimutatták, hogy a méhpempő gombaölő hatású, megállítja a bőrgomba terjedését. Egyiptomi orvosok 1995-ben felfedezték, hogy a méhpempő fertőtlenítő hatását az olyan erős baktériumok ellen is kifejti, mint a staphylococcus és az E.coli baktérium. Ez a hatása részben magas savtartalmának köszönhető, mely által gátolja a baktériumok növekedését.

Méhpempő

Francia kutatók 1994-ben fontos megállapítást tettek azzal kapcsolatban, hogy a méhpempő erősíti az immunrendszert azáltal, hogy fokozza a fehérvérsejtek hatékonyságát. A sejtek, melyeket méhpempővel tápláltak, agresszíven elpusztították a káros baktériumokat és nagy mennyiségű természetes csíraölőt, szuperoxid aniont termeltek. Mi több, francia kutatók találtak egy immunerősítő anyagot a méhpempőben. Ez egy olyan vegyület, mely stimulálja a genetikai anyagok szintézisét. Erről az anyagról azt is megállapították, hogy fokozza az immunsejtek rákpusztító hatását.

Van még egy terület, ahol a méhpempő nagyon hasznosnak bizonyult: segíti a fertőzésekből való kilábalást. A fertőzések megbosszulják magukat a szervezetben. A legyengült test regenerálása nem könnyű. A fertőzések igénybe veszik a mellékveséket, melyek a későbbiekben gyengébben működhetnek. A súlyos fertőzések a cink és az A-vitamin hiányához vezethetnek, melyekre az immunrendszernek az felerősödéshez szüksége van. A méhpempő úgy támogatja az immunrendszert, hogy segíti a mellékvesék működését. A méhpempő fogyasztása jelentősen lerövidíti a gyógyulás idejét a súlyos fertőzések után és megelőzi újbóli fertőzések kialakulását.

A méhpempő az egyetlen ismert természetes forrása a gamma-globulinnak, mely a fehérvérsejteket támogatja a baktériumok elpusztításában. A gamma-globulin védi a beleket az allergiás toxicitástól, valamint a fertőzésektől. A méhpempőnek ezek a különböző immunerősítő tulajdonságai adják a magyarázatot arra, hogy miért érdemes szinte minden betegség esetén alkalmazni.

A méhpempő antibakteriális hatása

Egy nemrég a Journal of Agricultural Food Chemistry-ben megjelent cikk a méhpempő antibakteriális komponensének, a royalisinnek hatását vizsgálta. Azt a következtetést vonták le, hogy a méhpempő egyik összetevője, a royalisin erős antibakteriális hatást fejt ki a közönséges baktériumokkal szemben.

A méhpempő fogyasztása ajánlott az influenza és a megfázások szezonjában. Több vizsgálat foglalkozott már a méhpempő immunmoduláló hatásával, ezek, valamint a tapasztalatok azt mutatják, hogy a méhpempő és a propolisz segítségével elkerülhető a megfázás.

Jobb egészség Méhpempővel