Kapszulázott, szárított méhpempőt?

Méhpempő és lárva

A kapszulában forgalmazott méhpempő hatásfoka jóval alacsonyabb mint a tiszta méhpempőé. Nincs ezen semmi meglepő. Bármilyen természetes anyagot amennyiben fizikai vagy kémiai hátásnak teszünk ki, szinte bizonyos hogy veszíteni fogunk az adott természetes tápanyag hatásfokából. Ugyan úgy ahogy egy zöldség vagy egy gyümölcs a párolás vagy főzés során veszít tápanyagtartalmából értékes biológiai összetételéből, ugyanúgy ha a méhpempőt is valamilyen módon kezeljük, feladunk valamennyit hasznos tulajdonságaiból.

A hűtve szárítás során lehetőség van a természetes anyagokból kivonni a vizet és por állagú anyagot létrehozni. A módszer azért terjedt el, mert így kisebb térfogatot lehet elérni továbbá a kapszulába zárt termék könyebben fogyasztható. Gondoljunk azonban csak abba bele, hogy vajon az ami kisebb helyen elfér - mert kisebb a térfogata - ugyanaz-e mint ami eredetileg volt? Biztos hogy nem. Ha egy anyagból így például a méhpempőből elveszünk valamennyit, akkor az semmiképen sem lehet ugyanaz mint ami eredetileg volt.

A hűtve szárítás illetve minden egyéb tartósító eljárás bár nagy fejlődésen ment keresztül az utóbbi időkben, semmiképen sem tudták a természetet felülmúlni. Egyedül a friss, egyenesen a kaptárból az üvegcsékbe helyezett méhpempő az, amely képes az Ön szervezete számára azokat a pozitív tulajdonságokat átadni, amelyekre hivatott. Nem érdemes bedölni azoknak a reklámoknak, ahol méhpempőről beszélnek, csak éppenséggel valamiylen kevert por állagú anyagot akarnak Önnek eladni.

A Magyarországon kapszulákban kapható legtöbb méhpempőt keverik további anyagokkal, a legtöbb esetben amiatt, mert tartósítani kívánják vele, vagy éppen az elvesztett hatásfokát a méhpempőnek akarják a hozzáadott anyagokkal pótolni. Ezekből a tényekből is jól látszik, hogy a méhpempőnek az ereje bármilyen eljárás alá is vonjuk, csökkeni fog, így tényleges eredményeket egyedül a tiszta méhpempő fogyasztása az ami javallott.

Méhek és a méhpempő

Az apiterapeuták és természetgyógyászok is a tiszta méhpempő mellett tették le a voksukat szerte a nagyvilágban. A legtöbb méhpempő szerte a világon tiszta, eredeti állapotában fogy el, a kapszulázott méhpempőt nagyon kevesen fogyasztják, leginkább azok, akik nem értesültek a különböző média felületeken keresztül arról, hogy valójában a szárított méhpempővel egy nagyon silány minőségű anyagot fogyasztanak el.

A tiszta méhpempőt hűtőben kell tárolnunk abból a célból, hogy megmaradjanak pozitív tulajdonságai. Erre legfőképpen azért van szükség, mert a méhpempő rengeteg fehérjét, proteint tartalmaz, így mint minden más hasonló anyag, hűtés hiányában megromlik. A méhpempőnek azonban jóval nagyobb a komplexitása mint más fehérej tartalmú anyagoknak, mivel egyrészt a legjobb minőségű fehérjékből áll, másrészt a benne lévő egyéb anyagok is segítik, hogy a méhpempőnek megmaradjanak a pozitív tulajdonságai.

A méhpempőt lehet keverni más tápanyagokkal, mint a ginzeng annak érdekében, hogy hasznosítsuk páratlan képességeit. Azonban ilyenkor is a legtöbb esetben tiszta méhpempőt kevernek hozzá más anyagokhoz és nem a kiszárítottat. A méhpempőt tárolhatjuk mézben is, 1 grammot körülbelül 250-500 gramm mézben érdemes elkeverni, hogy a lehető leghosszabb ideig megőrízzük hatékonyságát. A mézbe rakott és elkevert méhpempőt hűtőn kívül is tárolhatjuk.

Jobb egészség Méhpempővel