33 kérdés + válasz a méhpempőről

01. Mennyit fogyasszunk a méhpempőből?

Általában elmondható, hogy napi 1-3 gramm fogyasztása ideális, testsúlytól függően. Különböző panaszok esetén, vannak javasolt adagolási mennyiségek és módok. Ezekről itt olvashat: Adagolási tippek - Adagolás betegségeknél

02. Mennyi ideig áll el a méhpempő?

A méhpempőt hűtőben 0-5 °C fok között tároljuk. Ebben az esetben 1 - 2 évig eláll. Minden esetben ellenőrízze hűtőjének hőmérsékletét, mert a legtöbb háztartási hűtő, csak 7-8 fokra hűt le. A méhpempőt a hűtő hátsó részében tárolja, közel a hűtő felülethez.

03. Milyen íze és szine van a méhpempőnek?

A friss méhpempőnek savas, enyhén csípős, zselé szerű, sűrű íze van. A szine: csillogó gyöngyház-arany. Ugyanakkor a szín és az íz változhat a termés függvényében.

04. Szájban kell tartani a méhpempőt?

Érdemes szájban tartani 20-30 másodpercig legalább. Minél tovább tartjuk a szánkban annál több fog felszívódni közvetlenül a nyálkahártyán keresztül. A nyálkahártya jobb felszívódást biztosít mint az emésztőrendszer. Nem jelent problémát ugyanakkokr ha lenyeljük a méhpempőt, így is felszívódik csak lassabban.

05. Gyógyszerekkel együtt fogyasztható?

A legtöbb esetben igen. A méhpempő alapvetően egy vitamin sűrítmény. Ugyanakkor súlyos betegségek esetén kérdezze meg kezelőorvosát a fogyasztás előtt, illetve az első fogyasztás alkalmával egy nagyon kis adagot vegyen csak be belőle,

06. Baba tervezéshez ki fogyassza a méhpempőt?

Mindkét fél. A legtöbb esetben nem ismert az oka a meddőségnek, így ajánlott mindkét félnek fogyasztani a méhpempőt.

07. Milyen eszközzel fogyasszam a méhpempőt?

A méhpempőhöz általában adnak műanyag adagoló kanalat, melyel kimérhetők a mennyiségek. Ne fogyassza a méhpempőt fém eszközzel.

08. Hol vásároljak méhpempőt?

Oldalunkon kiválogattuk a megbízható méhpempő forgalmazókat, méhészeteket. Itt tudja őket megtekinteni.

09. Okoz-e allergiát a méhpempő?

Nagyon kevés esetben. A virágpor allergiások többsége fogyaszthatja a méhpempőt, mivel a méhpempő nem tartalmaz virágport. A mézre allergiások is fogyaszthatják, mivel bár a méhpempő tartalmaz cukrokat, nem olyanokat mint amilyenek a mézben vannak.

10. Mennyi méhpempőt állítanak elő a méhek?

Egy méhkaptár évi pár száz grammot tud előállítani alap szinten. Ugyanakkor bizonyos eljárásokkal, a mennyiség növelhető akár évi 2 kg-ra is kaptáronként. Ez a mennyiség azonban továbbra is alacsony, ezért a méhpempő ára magasabb a legtöbb természetes készítményhez képest. A méhpempőt mesterségesen nem lehet előállítani.

11. Miből áll a méhpempő?

A méhpempő több száz biológiailag aktív anyagot tartalmaz. Az újabb és újabb anyagok felfedezése folyamatosan történik évről-évre. Megtalálható benne az összes vitamin, ásványi anyag és nyomelem, abban az arányban ahogy az emberi szervezet számára is ideálisak.

12. Jó hatással van a méhpempő a bőrre?

Igen. Akár külsőleg akár belsőleg is alkalmazva. Külsőleg keverhető arcpakolásokba, hajpakolásokba is. A méhpempő kollagént is tartalmaz, a kollagén adja a méhpempő gyöngyház-csillogó színét. Ezen túlmenően serkenti a kollagén termelődését is a szervezetben.

13. Mióta használt anyag a méhpempő?

A méhpempőt már az ókorban is ismerték, feljegyzések vannak az ókori Görögországból, Egyiptomból és Babilóniából is. A 20. században újra felfedezte a modern tudomány, így az 1950-es évektől megnőtt az érdeklődés iránta.

14. Segíti a fogyást a méhpempő?

A méhpempő segítheti a fogyást, azáltal hogy pozitívan hat az anyagcserére. Közvetlen zsírégető hatása nem ismert, ugyanakkor azáltal hogy ellátja a szervezetet vitaminokkal, javíthatja a jobb sejtműködést és ezen keresztül a hatékonyabb zsírégetést.

15. Alkalmazható-e a méhpempő hormonális problémákra?

Igen alkalmazható, főként alacsony hormonszinttel járó problémák esetén.

16. Alkalmazható-e a méhpempő idegrendszeri problémákra?

Igen. A méhpempő az eddig ismert egyik legjobb idegrendszer vitalizáló anyag, mely a nagy mennyiségű bioaktív B-vitaminokon túl, számos idegrendszert erősítés és az agysejtek közötti kommunikációt javító, felgyorsító anyagot tartalmaz.

17. Alkalmazható-e a méhpempő májjal kapcsolatos problémákra?

Igen. A méhpempő mellett ebben az esetben ajánlott a virágpor és / vagy a méhkenyér fogyasztása is.

18. Alkalmazható-e a méhpempő szív és érrendszeri problémákra?

Igen. Kettős vak kísérletekben igazolódott, például a magas koleszterin szintet pozitívan befolyásoló hatása.

19. Szedhetik-e a méhpempőt daganatos betegek?

Igen szedhető. A méhpempő általános szervezet harmonizáló, kettős vak kísérletekben igazolódott sejt-osztódás javító hatása. Kemoterápia és sugárkezelés alatt segíthet a mellékhatások enyhítésében.

20. Szedhetik-e a méhpempőt vesebetegek?

Vesebetegek esetén elővigyázatosságra van szükség. Ne fogyassza sem a méhpempőt sem a propoliszt, ha vesetbetegsgben szenved, kérdezze meg előtt kezelőorvosát.

21. Szedhető-e a méhpempőt pajzsmirigy alulműködés esetén?

Igen szedhető. A méhpempő ráveszi a belső elválasztású mirigyeket annak a hormonnak a termelődésére amelyből kevés van a szervezetben, jelen esetben a pajzsmirigynek segít.

22. Lehet méregteleníteni a méhpempővel?

Igen. A méhpempő kiváló méregtelenítő, sejt szinten méregtelenít. A méhpempő segíti a májat is, a méreganyagoktól való megszabadulásában. Fogyasszunk virágport mellé, amely a bélrendszrre is hat.

23. Szedhető a méhpempő látásromlás esetén?

Igen. A méhpempő javít a szem működésén, erősíti a szemet.

24. Barátcserje mellett szedhető a méhpempő?

Igen, nincsennek egymásra kioltó hatással, erősíthetik egymás hatásait.

25. Terhesség alatt mennyi ideig szedhető a méhpempő?

Javasolt a terhesség 6.-7. hónapjáig fogyasztani és az utolsó 2-3 hónapban abbahagyni a fogyasztását. Szülés után újra fogyasztható, sőt ajánlott a fogyasztása, mivel fokozza a tej termelődését.

26. Szedhető-e a méhpempő influenza esetén?

Igen. Sőt kifejezetten ajánlott. A méhpempő csökkenti a megfázásos tünetek kialakulásának valószínűségét.

27. Hatásos-e a kapszulázott méhpempő?

Kevésbé. A kapszulákba általában fagyasztva-szárított méhpempőt helyeznek el. A kémiai és mechanikai eljárások során, a méhpempő veszít hatékonyságából, így a legtöbb esetben az eredmények elmaradnak. Javasoljuk mindenképpen friss, tiszta méhpempőt fogyasszon.

28. Használható a méhpempő PMS esetén?

Igen. Az esetek döntő többségében javít az állapoton és elmaradnak a PMS súlyosabb tünetei.

29. Használható a méhpempő változókorban?

Igen. Kifejezetten ajánlott a változókorban lévő hölgyek számára, mivel az esetek többségében képes csökkenteni, enyhíteni a jelentkező tüneteket.

30. Hogyan érdemes szállítani a méhpempőt?

Több órás utak esetén érdemes valamilyen módon hűteni a méhpempőt. 1-2 órás utak esetén, nem szükségszerű hűteni.

31. Érdemes szünetet tartani a méhpempő fogyasztásában?

Igen. 3 hónap folyamatos fogyasztás után, javasolt 2 hét szünet tartása. Ha nem fogyasztjuk rendszeresen naponta, hanem csak heti pár alkalommal, akkor lehet folyamatosan fogyasztani.

32. Fogyasztható a méhpempő mézzel?

Igen. Kevés mézet keverjünk el a méhpempővel és úgy fogyasszuk. Pár napra elegendő adagot keverjünk be mézzel és helyezzünk el a hűtőben.

33. Mikor romlott meg a méhpempő?

A méhpempő akkor romlott meg ha a szine sötét barna, illata pedig hasonlatos a romlott élelmiszerekéhez. Ha a méhpempős üveg szélén penészt találunk, az még nem a romlás jele. Ugyanakkor penészes méhpempőt ne fogyasszunk.

Jobb egészség Méhpempővel