A Tiszta Méhpempő hatása női problémáknál

Méhpempőt női bajokra

A méhpempő természetes forrása az ösztrogénnek és a progeszteronnak, egyben fokozza a termelődésüket a szervezetben, így ezeken a szakterületeken széles körben hasznosítható. A méhpempőben nagy mennyiségben találhatók szteroidok, melyek számos női funkció vezérlésében vesznek részt, beleértve az ovulációt, a menstruációt, a termékenységet, hőmérséklet szabályozást, szexuális teljesítményt és a libidót. A női mirigyek működésének rendellenessége következtében gyakran hormonhiány vagy túltermelés alakulhat ki. Az ösztrogén és a progeszteron is szteroidok.

Emlőbetegségek ellen is hatékony a méhpempő, különösen a fibriocisztikus mellproblémák és a duzzadt, fájó mellek esetén. A javulás általában egy-két héten belül bekövetkezik. Kutatások során dokumentálták, hogy pozitívan hat mellciszta, fájdalom, gyulladás ellen, ráadásként teltebbé teszi a melleket.

Megjegyzés: azoknak a nőknek, akik eleve nagy mellekkel rendelkeznek, nincs okuk aggodalomra. Úgy tűnik, ez a hatás csak azoknál a nőknél érvényesül, akik elégedetlenek melleik méretével.

A méhpempő serkenti a nemi vágyat azáltal, hogy fokozza a vitalitást és az állóképességet. A nőkben indukál egyfajta “vágy reflexet”. Azok a nők, akik rendszeresen fogyasztanak méhpempőt, a normálisnál fokozottabb mértékben vágynak a szexre és izgalmi állapotban a hüvelyi váladék mennyisége is megnő náluk. A méhpempő a szertkezést még örömtelibb élménnyé teszi.

A méhpempő növeli az ovulációt kiváltó luteinizáló hormonok szintjét a vérben, amelyek megfelelő mennyisége szükséges a szabálytalan menstruációs ciklus és a petefészek-működés elégtelenségének kezeléséhez. Adagolása ilyen esetben 28 napos kúrákat tartva, napi 1-2 gramm adagolásával, majd 28 nap szünet. A kezelés évente hatszor ajánlott. Egy hónappal a terhesség előtt és a terhesség első két hónapjában napi 1 gramm méhpempőt kell fogyasztani éhgyomorra, 30 perccel evés előtt.

2004-ben a szófiai Nőgyógyászati Klinikán elvégeztek egy kísérletet ötvenöt klimaxos nő részvételével. A 90 napig tartó kúra során napi 0,5-1 gramm méhpempőt kaptak a hölgyek.

Poszt-klimaxos szindrómáik – mint például a szívritmus- és keringési zavarok, csontritkulás, túlzott szőrnövekedés – az esetek többségében teljesen megszűntek.

A méhpempő a dolgozó méhek vajszínû garatmirigy-váladéka, a ,,méhek teje", állagában hasonlít a sûrített tejre. Ezzel táplálkoznak a fiatal méhek életük elsõ három napján, valamint a méhkirálynõ, aki biztosítja az egész méhkolónia fennmaradását.

A méhpempő a következõ anyagokat tartalmazza: 67% víz, 12,5% fehérje, 11% egyszerû cukrok, 5% zsírsavak, ásványok, enzimek, pro-hormonok, antibiotikus hatású anyagok, esszenciális aminosavak.

A B-csoport vitaminjai - B1, B2, B3, B5 - elterjedt stresszoldó vitamin, B6, B7, B8, B9 - folsav, B12 - igen magas koncentrációban találhatók meg a méhpempőben, ez a szint magasabb, mint a közismerten jó B-vitamin forrás sörélesztőben. Gazdag az alábbi ásványi anyagokban is: kálium, kalcium, nátrium, cink, vas, réz, mangán. A méhpempő fontos természetes forrása az acetilkolin nevû idegi ingerületátvivõ anyagnak, valamint a 10-HDA savnak - antibakteriális, gombaölõ és vírusölő hatóanyag -, amely erősíti a szervezet védekezőképességét a betegségek ellen, és segíti a szabad gyökök eltávolítását.

Jobb egészség Méhpempővel