Méhpempő az onkológia területén

Méhpempő fogyasztás

Számtalan tanulmány bizonyította, hogy a méhpempő védi a szervezetet a rákkal szemben. A hatása olyan rendkívüli, hogy sokkolja azokat a rákbetegségekkel foglalkozó orvosokat, akik számára a méhpempő ismeretlen. Görög orvosok hatékonynak találták a leukémiával szemben. Kanadai kutatók bebizonyították, hogy azok az egerek, melyek méhpempőt kaptak, immunissá váltak a rák kialakulásával szemben.

A Cukurova Egyetem török orvosai megállapították, hogy a méhpempő már kis mennyiségben is igen hatásos a gyermekkori dagantos megbetegedések esetén, beleértve a leukémiát és a limfómát. 1994-ben francia kutatók kimutatták, hogy a méhpempő egyik aktív hatóanyaga, a 10-HDA rákellenes hatással rendelkezik. Ez a vegyület elősegítette, hogy a fehérvérsejtek elpusztítsák a tumoros sejteket. Ez különlegessé teszi a méhpempőt, hiszen egyike azon kevés vegyületeknek, melyeknek rendszeres fogyasztásával megelőzhetők a rákos betegségek.

Az onkológián belül a méhpempőnek talán a kemoterápia tüneteit enyhítő hatása a legértékesebb. A méhpempő életmentő. Fiatalítja a szervezetet, melyet ennek a hátborzongató terápiának vetnek alá. Újjáéleszti a károsodott szöveteket, növeli az ellenállást a fertőzésekkel és a stresszel szemben. Javítja az étvágyat és megszünteti a gyomorfájdalmat. Segít a kemény mérgek által károsodott immunrendszer regenerálódásában. Egy esetben egy nő keresztülment egy műtéten és a kemoterápián, mely teljesen tönkretette az immunrendszerét.

Méhpempő az onkológiában

A kemoterápia közvetlenül pusztítja a fehérvérsejteket. Amikor a természetes védekezőképessége teljesen megszűnt, meghűlt és elfogyott az energiája. Miután elkezdte fogyasztani a méhpempőt, hamarosan megszűnt a megfázása, visszanyerte az energiáját és újra tudott dolgozni. A lényeg, hogy a méhpempő egyike azon megbízható és biztonságos szereknek, melyek enyhítik a kemoterápia mellékhatásait. Fogyassza kiegészítő terápiaként. Ezzel adhat szervezetének egy esélyt, hogy az egészséges sejtjei újjáépüljenek, visszaálljanak a szervek természetes funkciói, melyek szükségesek a túléléshez.

A méhpempő hatása leukémaia esetén

A méhpempővel kapcsolatos tudományos vizsgálatok azt mutatták, hogy leukémiás kísérleti egerek esetében a méhpempő tumorellenes hatással rendelkezik. További kutatások igazolták, hogy a méhpempő antibakteriális hatást fejt ki a Gram-pozitív baktériumokkal szemben, ugyanakkor nem károsítja a Gram-negatív baktériumokat.

További krónikus diabéteszes patkányokon végzett kísérletek kimutatták, hogy a méhpempőnek gyulladáscsökkentő hatása van és gyorsítja a sebgyógyulást. A méhpemőről az is bebizonyosodott, hogy megállítja a nikotink koleszterinnövelő hatását és állatkísérletekben csökkentette a koleszterinszintet. Néhány vizsgálat azt is kimutatta, hogy a méhpempő emberek esetében is mérsékli a koleszterin szintjét. Erre a célra naponta 50-100 mg méhpempő fogyasztása javasolt.

Jobb egészség Méhpempővel