Szembetegségek esetén méhpempő kúra

A méhekhez kapcsolódó anyagokkal történő gyógyítás új ága az apiterápia. Ez a módszer a népi gyógyászatban alkalmazott elemeket tudományos alapokra emelte. Ha tehát úgy gondolod, hogy számodra hasznos lehet a propolisz vagy a méhpempő, akkor használat előtt a biztonság kedvéért kérje ki apiterápiával foglalkozó szakember véleményét is. Különösen fontos ez akkor, ha allergiás tünetek, szívbetegség, koszorúér-betegség, vesebetegség esetén szeretnéd ezeket szedni.

Egy tanulmányban, melyet a 7. Német Apiterápiás, Apipunktúrás és Méhészeti Termékek Kongresszusán ismertettek 2009. március 26-31-én, arra jutottak, hogy a méhpempő pozitívan hat a szem egészségére.

Rövidlátással küzdő páciensek esetében a látási funkciók javulását - látásélesség, kontraszt érzékenység - és a retina ereinek tágulását észlelték méhpempő fogyasztása mellett.

Szemekre méhpempőt

Basedow-Graves ophthalmopathiában szenvedő betegeknél, akik fogyasztották a méhpempőt, javultak a látási funkciók és csökkent a retinális vakfolt mérete.

Továbbá az időskori makula degenerációban szenvedő betegek látásfunkciói is javultak - látásélesség, kontraszt érzékenység, ami a központi látótér küszöbérzékenysége.

Ez egy nagyon érdekes eredmény. Sajnos a tanulmány arról nem számol be, hogy milyen mennyiségben kaptak a betegek méhpempőt ahhoz, hogy ilyen pozitív hatást érjenek el.

Valószínűleg a méhpempő magas antioxidáns tartalmának tulajdonítható a szemre gyakorolt jótékony hatása is. Ezek a hatékony összeteveők megelőzik a további károsodásokat a szemben és a kutatások szerint segítenek a sérült szövetek regenerálódásában.

Bár nehéz megmondani, hogy pontosan mennyi méhpempő szükséges a szem egészségéhez, naponta 1-3 gramm ajánlott.

Dr. Jurate Jankauskiene litván szemészorvos több kísérlettel is bizonyította, hogy a méhpempő fogyasztása javítja a látást, és segít visszaszorítani a szemproblémákat. 2-3 hónapos kúra ajánlott napi 1grammos adaggal.

Jobb egészség Méhpempővel