Vércukorszint kezelése tiszta méhpempővel

A japán Okayama Egyetemen végzett vizsgálat szerint inzulinrezisztencia és a magas vérnyomás esetén is javulást hoz a méhpempő. A kísérletben résztvevő patkányok inzulinrezisztencia és magas vérnyomás ellen magas fruktóztartalmú étrend keretében kaptak méhpempőt. A patkányok érszűkülete csökkent, ezáltal alacsonyabb lett a vérnyomásuk, az inzulin és a triglicerid szintjük. A kutatók arra a véleményre jutottak, hogy a méhpempő hasznos lehet a magas vérnyomás és az inzulinrezisztencia megelőzésében. A beszámolót 2008 novemberében tették közé a “Biological and Pharmaneutical Bulletin”-ben.

A méhpempőt természetes gyógyszerként emlegetik. Sűrített tejhez hasonló, illata a sajtéra hasonlít. A méhpempő számtalan szempontból pozitívan hat az egészségre. A kínaiak a méhpempőt cukorbetegség ellen, a vércukorszint normalizálására használták. Állatok esetében is csökkenti a vércukorszintet. Az alloxán okozta diabétesz ellen is hatékonynak bizonyult a patkányokon végzett kísérletek során. Több kísérletet is végeztek patkányokon, melyek bizonyították, hogy enyhíti a cukorbetegséget.

A méhpempő hatékonyan csökkenti a hipoglikémiát és a hiperglikémiát. A méhpempő fogyasztása a cukorbetegség elleni küzdelemben ma már szinte terápiának számít. Egyes kutatók ez apiterápiának nevezik. A cukorbetegség tünetei a szomjúságérzet, a gyakori vizelés és a kimerültség. Mi okozza a cukorbetegséget? Egy bizonyos hormon hiánya a szervezetben. Előfordul, hogy a szervezet nem képes előállítani ezt a hormont, az inzulint, melynek szerepe, hogy a szénhidrátokat energiává alakítja. Egyes vegyületek, mint a krómium és a kén hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, mint az inzulin és védik a szervezetet a cukorbetegség ellen. A méhpempő nagy mennyiségben tartalmazza ezeket az összetevőket, köztük B3- és H-vitamint.

A vércukorszint kezelő méhpempő

A szervezet megfelelő vércukorszintjét fenn kell tartani. A glutaminsav és a glicin hiánya magas vagy alacsony vércukorszintet eredményezhet. Ez a két fontos aminosav normalizálhatja a szervezet vércukorszintjét. A méhpempő egy teljesértékű élelmiszer és nagyon tápláló a szervezet számára. Nemcsak a legfontosabb aminosavakat, pantoténsavat is tartalmaz. Ez az összetevő elengedhetetlen a szervezet számára, hiszen hiánya hipoglikémiát okozhat.

Tudja, milyen fontos szerepe van a krómiumnak a szervezet számára? Hiánya esetén az inzulin hatástalanná válik és nem termelődik. Ez az ásványi anyag megtalálható a méhpempőben. Mondhatjuk, a méhpempő energiafokozóként és tápanyag utánpótlásként működik. Pótolja a szervezetből hiányzó tápanyagokat. A méhpempő tárháza a vitaminoknak, ásványi anyagoknak és 22 aminosavnak, melyek közül 8 nélkülözhetetlen a szervezet számára.

A legfontosabb, hogy a méhpempő semmilyen mellékhatást nem okoz. Erősíti a szervezetet és nem károsítja azt semmilyen módon. A vércukrot a kívánatos szintre lehet hozni ennek a dolgozó méhek által előállított természetes készítménynek a segítségével. A méhpempő az inzulinhoz kapcsolódó tulajdonságai révén segít oxidálni a szervezetben jelenlévő zsírokat.

A méh inzulin, mely megtalálható a méhpempőben, hasonló az elmlősökben termelődő inzulinhoz. A méhkirálynő kizárólag ezt a tápanyagot veszi magához és sokkal tovább él, mint a dolgozó méhek. A méhpempő még hatékonyabb a cukorbetegség ellen, ha ginzenggel kombináljuk. A méhpempő gyógyíthatja az egyes és kettes típusú cukorbetegséget is. A méhpempő fogyasztása mellett nincs szükség egyéb gyógyszerre.

Jobb egészség Méhpempővel